A co o corolli myslicie? W toyocie nie bylem szczerze mowiac a tam chyba tylko to autko moglo by mi odpowiadac. Tylko zeby tam byl mocniejszy silnik benzynowy...
[O2] świecąca kontrolka poziomu płunu w chłodnicy
Zwiń
X
-
Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.plTagi: Brak
-
-
Witam,
Od soboty borykam się ze świecącą kontrolką poziomu płynu w chłodnicy.
Za pierwszym razem faktycznie płynu było ciut poniżej minimum, ale każdego kolejnego dnia wszystko jest OK. Kontrolka zapala się wyłącznie przy uruchamianiu autka po nocy i nie gaśnie tylko wesoło sobie miga na czerwono, choć płynu jest pod dostatkiem. Jak odpalam autko po pracy, to kontrolka już nie chce migać
Dziś, po rozgrzaniu autka na trasie wyłączyłem silnik i uruchomiłem go ponownie. Kontrolka już się nie zaświeciła
I teraz pytanko: czy coś siada (jeśli tak, to co) czy też to elektronika wariuje od mrozu???If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Zamieszczone przez aro_40I teraz pytanko: czy coś siada (jeśli tak, to co) czy też to elektronika wariuje od mrozu???O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Nic Ci nie siada Zabrudzony, zatłuszczony masz "czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym, choć nazwa czujnik to zbyt duże słowo Są to dwa druciki, elektrody które zanurzone w płynie zamykają obwód i komp wie że płyn jest w zbiorniczku, jeżeli są brudne, zatłuszczone prąd nie popłynie i obwód nie zostanie zamknięty i komputer myśli że płynu jest brak. Proponuję wytargać zbiorniczek, wypłukać gorącą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie wypłukać benzynką ekstrakcyjną i będzie OK.
edit loru był szybszy// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
sa sobie ciutkę dolałem i teraz mam niestety trochę za dużo.... u mnie też było po nżej minimum ale po rozgrzaniu auta płyn zmienił konsystencję i poziom się troszkę podniósł...pewnie mrozy mają wpływ na gestość cieczy i jak jest zimno to troszę maleje objętość...w każdym bądź razie musze kupić strzykawkę i jak będzie cieplej to sobie troszkę ściągnę płynu
Komentarz
-
Komentarz